Nenalezljive bolezni in stanja

Videoposnetek 1. Nacionalne konference z mednarodno udeležbo »Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji: Alzheimerjeva bolezen skozi prizmo sindemije SARS-CoV-2/COVID-19«

21. 10. 2021

Ob letošnji obeležitvi svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni smo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v sodelovanju z Znanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in z združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija organizirali 1. nacionalno konferenco z mednarodno udeležbo z naslovom »Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji: sindemija SARS-CoV-2 /COVID-19 in Alzheimerjeva bolezen«.

Nacionalna konferenca z mednarodno udeležbo je potekala na svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, 21. septembra 2021, na daljavo preko povezave ZOOM Webinar. Več najdete na naslednji povezavi.

Celoten dogodek smo snemali, videoposnetek je na voljo spodaj

Obenem sporočamo, da smo pred kratkim izdali prvo znanstveno monografijo o demenci z naslovom »Spremljanje demence v Sloveniji: Epidemiološki in drugi vidiki«, v sodelovanju z ZRC SAZU. Monografija je dostopna na naslednji povezavi. Vljudno vabljeni k branju!