Z znanjem do boljšega zdravja

Življenje s sladkorno boleznijo

24. 03. 2016
Vabilo na predavanje z naslovom "Življenje s sladkorno boleznijo", ki bo v torek, 5. aprila 2016 ob 18. uri, v dvorani Mestne knjižnice Kranj.

 

Sladkorna bolezen tipa 2 je kronična presnovna bolezen. Med dejavnike tveganja za njen razvoj spadajo predvsem slabe prehranske navade, pomanjkanje gibanja in posledična debelost. Sami lahko z zdravim načinom življenja veliko pripomoremo k temu, da preprečimo ali odložimo njen nastanek.

Z namenom predstavitve različnih vidikov sladkorne bolezni, vas Nacionalni inštitut za javno zdravje, območna enota Kranj, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Radovljica in Društvom diabetikov Kranj, ob Svetovnem dnevu zdravja, ki letos poteka pod geslom »Sladkorno bolezen obvladajmo skupaj«, vabijo na predavanje z naslovom "Življenje s sladkorno boleznijo", ki bo v torek, 5. aprila 2016 ob 18. uri, v dvorani Mestne knjižnice Kranj.

 

Predavala bo Marta Ropret, dr. med., spec. splošne medicine, ki bo predstavila vzroke za obolevanje, simptome in morebitne zaplete sladkorne bolezni, poudarila bo zakaj je pomembna skrb za sladkorno bolezen, posebno pozornost pa bo namenila aktivnostim, ki jih lahko izvajamo sami, da preprečimo pojav sladkorne bolezni tipa 2 oziroma jo odložimo na čim kasnejše življenjsko obdobje. O svoji izkušnji življenja s sladkorno boleznijo bo po predavanju spregovorila gospa Damijana Bogataj, članica Društva diabetikov Kranj.

Datoteke: