Z znanjem do boljšega zdravja

Zgeni.se in opravi svoj izziv

25. 03. 2021
Pomlad je tu in s tem tudi naša nova akcija, ki je tokrat začinjena z »gibalnim izzivom« s sloganom »Zgeni.se in opravi svoj izziv«.

Namen akcije:

Namen akcije je motivirati prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti in gibanju. Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Pri tem ponovno dajemo poudarek na medsebojnem spodbujanju k telesni dejavnosti in virtualnemu druženju.

Kdaj?

Akcija poteka od 29. 3. do 30. 5. 2021.

Kako poteka?

1. IZBERITE IZZIV - enega ali več (glede na svoje zmožnosti in priporočila zdravnika)

  • 50.000 korakov / teden
  • 150 minut zmerne telesne dejavnosti / teden (zajete so vse oblike telesne aktivnosti - npr. hoja, tek, kolesarjenje, nogomet, košarka, borilne veščine, joga, itn.)

2. OPRAVITE IZZIV

Izziv se opravi na tedenski ravni in sicer tako, da v času od ponedeljka do nedelje opravite enega izmed izzivov. V sedmih dneh morate skupaj opraviti 50.000 korakov ali 150 minut zmerne telesne dejavnosti.

K izzivu se lahko pridruži vsak - od najmlajšega do najstarejšega. Telesno dejavnost lahko poteka v naravi ali doma ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov.

Pri izzivih ne tekmujemo v hitrosti, razdalji, času… Pomembno je, da se med seboj spodbujamo, zato povabite k sodelovanju družinske člane, prijatelje, sodelavce in druge.

3. PO OPRAVLJENEM IZZIVU DELITE SVOJE DOSEŽKE Z NAMI

Bodite ponosni na svoje dosežke in jih delite z nami na socialnih omrežjih (posnetke aplikacij, objave fotografij iz opravljenih izzivov, story-e, itn.) ter jih označite z @zgeni.se in #zgeniseinopravisvojizziv.

Dokazila lahko pošljete tudi preko FB strani »Zgeni.se«.

Pridružite se nam tudi vi!

Spremljajte nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer najdete vse podrobnosti o akciji. Za motivacijo bomo objavljali kratke nasvete in gibalne filmčke.

Veselimo se virtualnega gibanja.

 

Organizatorji Zgeni.se

NIJZ OE Murska Sobota