Duševno zdravje

Zahvala vsem udeleželcem akcije "Prekolesarimo svet"

13. 09. 2017
Hvala vsem, ki ste se akcije udeležili in nam s tem pomagali pri ozaveščanju, kako pomembno je preprečevanje samomora in njegova destigmatizacija.

Cilj akcije je bil dosežen tako v Sloveniji kot tudi v svetovnem merilu

Cilj akcije je tako kot vsako leto bil, da bi udeleženci iz celega sveta skupno prekolesarili 40. 075 km, kolikor znaša obseg zemlje (kar simbolizira povezanost celega sveta). Po celem svetu je bila akcija zelo odmevna, saj so udeleženci iz 36 držav do 11. septembra skupno prekolesarili 105.360 km.

Tudi v Sloveniji je bila akcija ponovno zelo dobro sprejeta, saj smo do 10. septembra prekolesarili kar 27.332 km.  Akcije se je v Sloveniji udeležilo 96 oseb. Utrinke in slikovni material iz akcije si lahko ogledate na http://zivziv.si in www.nijz.si.


Svetovni dan preprečevanja samomora 2017 – Vzemi si trenutek. Reši življenje.Simbolična akcija »Prekolesarimo svet« 2017

 

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija smo tudi letos skupaj obeležili 10. september, Svetovni dan preprečevanja samomora. Ob tem smo vas že četrto leto zapored povabili, da sodelujete v akciji, ki je potekala po celem svetu »Prekolesarimo svet«, ki simbolizira povezanost celega sveta v prizadevanjih za preprečevanja samomora.