Z znanjem do boljšega zdravja

Vsebnosti svinca v krvi otrok v Zgornji Mežiški dolini

09. 05. 2017
Na Območni enoti Ravne Nacionalnega inštituta za javno zdravje tudi letos vabimo tri leta stare otroke iz Zgornje Mežiške doline na odvzem krvi za določitev vsebnosti svinca. Aktivnost sodi v Program ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini, rezultati pa so merilo za oceno napredka programa ter podlaga za načrtovanje prihodnjih ukrepov.
Vabilo bomo poslali 57 otrokom iz Občine Črna na Koroškem in 55 otrokom iz Občine Mežica. Odvzemi krvi bodo potekali v Zdravstvenih postajah Črna (23.5.2017) in Mežica (30.5.2017) v popoldanskem času. V obdobju od 23.5.2017 do 2.6.2017 pa v rednih terminih Diagnostičnega laboratorija ZD Ravne. Upamo, da bo tudi letos odziv tako dober kot v zadnjih dveh letih, ko se je vabilu odzvalo okoli 80% otrok in na čim nižje izmerjene vrednosti.
 
Starši triletnikov iz Zgornje Mežiške doline bodo v prvi polovici meseca maja prejeli vabilo na odvzem krvi. Vljudno jih naprošamo, da se odzovejo povabilu in pripeljejo otroka v laboratorij lokalne zdravstvene postaje v terminu, zapisanem v vabilu. V kolikor jim termin ne ustreza ali pričakovanega vabila ne bi prejeli, prosimo, da čim prej sporočijo na NIJZ območno enoto Ravne, kontaktna št. 02/8705 619 ali helena.pavlic@nijz.si za uskladitev termina.