Z znanjem do boljšega zdravja

Vsebnosti svinca v krvi otrok v Zgornji Mežiški dolini

20. 05. 2016
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Območni enoti Ravne, tudi letos vabimo tri leta stare otroke iz Zgornje Mežiške doline na odvzem krvi za določitev vsebnosti svinca. Aktivnost sodi v Program ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini, rezultati so osnovno merilo za oceno napredka programa, nudijo pa tudi informacijo za načrtovanje prihodnjih ukrepov.

Vabilo smo poslali 47 otrokom iz Občine Črna na Koroškem in 58 otrokom iz občine Mežica. Odvzemi krvi bodo potekali v ambulantah Zdravstvenih postaj Črna in Mežica v obdobju od 24.5.2016 do 31.5.2016. Upamo na vsaj tako dober odziv, kot v preteklem letu, ko se je vabilu odzvalo 78% otrok in na čim nižje izmerjene vrednosti.

Starše triletnikov vljudno naprošamo, da se odzovejo povabilu in pripeljejo otroka v laboratorij lokalne zdravstvene postaje, v terminu, zapisanem v vabilu. V kolikor jim termin ne ustreza ali pričakovanega vabila ne bi prejeli, prosimo, da čim prej sporočijo na NIJZ območno enoto Ravne, kontaktna št. 02/8705 619 ali helena.pavlic@nijz.si za uskladitev termina.