Vabila medijem

Vabilo na novinarsko konferenco ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora

31. 08. 2017
Ob 10. septembru, svetovnem dnevu preprečevanja samomora, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 5. septembra 2017, ob 10.30, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, na Trubarjevi 2, v Ljubljani (dvorana Pod kupolo).

V letu 2017 praznujemo 15-letnico Svetovnega dneva preprečevanja samomora, ki smo ga na pobudo Mednarodne zveze za preprečevanje samomora in Svetovne zdravstvene organizacije prvič obeležili leta 2003.

»Življenje je dragoceno in včasih negotovo, tudi težko. Če si vzamemo trenutek časa in svojo pozornost namenimo tistemu, ki ga potrebuje – popoln tujec, družinski član ali prijatelj – mu s tem lahko spremenimo življenje.«

Na novinarski konferenci bodo strokovnjaki s področja duševnega zdravja spregovorili o:

  • rdeči niti letošnjega svetovnega dneva, psihološki prvi pomoči in statistiki samomorov - doc. dr. Saška Roškar, nacionalna predstavnica pri Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, Nacionalni inštitut za javno zdravje;
  • mreži svetovalnic  - Mojca Vatovec, poslovna vodja Centra za psihološko svetovanje Posvet;
  • aktivnostih Slovenskega centra za raziskovanje samomora - doc. dr. Vita Poštuvan, Slovenski center za raziskovanje samomora, Inštitut Andrej Marušič, Univerza na Primorskem.

 

Prijazno vabljeni!       

Vljudno vas prosimo, da potrdite svojo prisotnost na naslov pr@nijz.si do 4. septembra 2017.