Vabila medijem

Vabilo na novinarsko konferenco: "Kako zelen je pa vaš krožnik?"

20. 05. 2016
Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco z naslovom "Kako zelen je pa vaš krožnik?", ki bo v ponedeljek, 23. maja 2016, ob 10.30, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Trubarjeva 2, Ljubljana, dvorana Pod kupolo, 3. nadstropje.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) ob podpori Ministrstva za zdravje RS začenja peto nacionalno raziskavo Z zdravjem povezan vedenjski slog 2016. K sodelovanju v letošnji raziskavi smo povabili 16.000 prebivalcev Slovenije. Z raziskavo bomo dobili nove podatke o tistih vedenjih in navadah, ki lahko na naše zdravje vplivajo pozitivno ali pa ga ogrožajo ter tako lažje oblikovali programe za izboljšanje zdravja vseh prebivalcev Slovenije.  

Ugotovitve prejšnjih štirih raziskav kažejo, da razširjenost debelosti in zvišanega krvnega tlaka še naprej narašča, ena najbolj zaskrbljujočih ugotovitev pa je stalno padanje uživanja zelenjave. Zmanjšuje se tudi obisk pri zobozdravniku, se je pa izboljšala samoocena zdravja.

Več o raziskavi, podatkih in zdravem življenjskem slogu bodo povedali sodelujoči na  novinarski konferenci:

  • Jožica Mauceč Zakotnik, Nacionalni inštitut za javno zdravje;
  • Jana Govc Eržen, Zdravstveni dom Celje in
  • Marjana Iršič, Zdravstveni dom Celje

Na novinarski konferenci bosta sodelovala tudi dva udeleženca delavnic zdravega hujšanja g. Miha Železnik in ga. Andreja Klajder Virant, ki bosta predstavila osebni izkušnji spremembe življenjskega sloga.

Gradivo bo na voljo na novinarski konferenci.

Prosimo vas, če lahko udeležbo potrdite na pr@nijz.si.

PRIJAZNO VABLJENI!