Vabila medijem

Vabilo na mednarodni simpozij: Azbest, nikoli dokončana zgodba

19. 10. 2015
O azbestu nismo vedeli ničesar. Sploh si nismo predstavljali, da je tako nevaren.

Prebolevala sem močne angine in visoke vročine. Običajno si se moral po tretjem dnevu bolniške odsotnosti že vrniti na delovno mesto, tako da sem večkrat pričela z delom, četudi sem še vedno imela visoko vročino. Tako sem zaradi zdravstvenih težav in takrat še z majhnimi otroki ter varnejšega dela na kmetiji pustila službo in se posvetila domačim opravilom,« je le del ene od osebnih pričevanj oseb, ki so zboleli zaradi izpostavljenosti azbestu.

Druge osebne zgodbe ter predavanja domačih in mednarodnih strokovnjakov bodo predstavljeni na mednarodnem simpoziju o azbestu, ki nosi naslov »Azbest, nikolik dokončana zgodba.«

Vljudno vabimo na mednarodni simpozij o azbestu, ki bo v petek, 23. oktobra 2015, ob 9. uri, v Vili Vipolže, Vipolže v Goriških Brdih.

Srečanje organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana, Kliničnim inštitutom za medicino dela, prometa in športa, Društvom ko-RAK.si in Sindikalno organizacijo Brda.

Podroben program srečanja s predavanji in predavatelji je dostopen na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.nijz.si/sl/mednarodni-simpozij-o-azbestu-azbest-nikoli-dokoncana-zgodba. Vsi sodelujoči strokovnjaki bodo na voljo za dodatne izjave in pojasnila.

 

VLJUDNO VABLJENI!

###

Služba za komuniciranje

Nacionalni inštitut za javno zdravje

Trubarjeva 2, SI-1000 Ljubljana

Telefon: 01 2441 494, 01 2441 572

pr@nijz.si

www.nijz.si

YouTube NIJZ

Podatkovni portal NIJZ