Vabila medijem

Vabilo na evropsko konferenco javnega zdravja

10. 10. 2018
Ljubljana bo jeseni gostila 11. evropsko konferenco o javnem zdravju. Dogodek bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani med 28. novembrom in 1. decembrom 2018.
Nacionalni inštitut za javno zdravje sodeluje pri organizaciji največje evropske konference s področja javnega zdravja, ki bo letos potekala od 28. 11. do 1. 12. v ljubljanskem Cankarjevem domu. Krovna tema konference je vpliv družbenih sprememb na javno zdravje v Evropi, zato bo potekala pod geslom "Wind of change: towards new ways of improving publich health in Europe". Vsebine so razdeljene na 16 tematskih sklopov, znotraj katerih se bodo odvijala različna predavanja, delavnice, okrogle mize itd.
 
Na konferenci bodo s svojimi prispevki sodelovali mednarodni strokovnjaki z različnih področij javnega zdravja, vse od vpliva digitalizacije na zdravje do nalezljivih bolezni in zdravja socialno ogroženih skupin. Vljudno vas vabimo, da se konference udeležite. Več informacij najdete na naslednji povezavi, program konference pa na naslednji povezavi. Za predstavnike medijev je udeležba brezplačna. Prosimo, da za ureditev akreditacije, pišete na elektronski naslov registration@ephconference.eu v angleškem jeziku.
 
Štiri aktualne teme bodo še posebej izpostavljene na novinarski konferenci, ki bo 29. 11. 2018 ob 9.30 v Hotelu Cubo. Rdeča nit novinarske konference bo zdravje v različnih življenjskih obdobjih in problematika neenakosti v zdravju v vsakem izmed njih. Govorci bodo predstavili:
  • vpliv digitalizacije na zdravje mladih,
  • duševno zdravje v različnih življenjskih obdobjih,
  • zdravje starejših in
  • neenakosti v zdravju s poudarkom na zdravju migrantov.