Z znanjem do boljšega zdravja

Vabilo na dogodek projekta ASHTAG »Priložnosti za aktivno in zdravo staranje v alpskem prostoru“

02. 10. 2019
Z vse večjim deležem starejših, vlade v regijah alpskega sveta spodbujajo politike aktivnega in zdravega staranja (AHA). Da bi temo kar najbolj učinkovito obravnavali, bi morali organi različnih sektorjev (od zdravstva do transporta) uskladiti svoja prizadevanja in sodelovati z zasebnimi izvajalci, lokalnimi oblastmi in raziskovalci. Vendar na tem področju oblikovanje, izvajanje in vrednotenje javnih politik predstavlja več izzivov. Slednjim se posvečamo tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, ki sodeluje v projektu ASTAHG, kot eden od projektnih partnerjev. V projekt sta vključeni območni enoti Kranj in Nova Gorica.

Vljudno vas vabimo na soustvarjanje enkratnega dogodka projekta ASTAHG »Priložnosti za aktivno in zdravo staranje v alpskem prostoru“, ki bo potekal v torek, 15. oktobra 2019, v Hotelu Špik, Gozd Martuljek.

Dogodek nam bo pomagal ne le RAZUMETI, ampak tudi ZAČUTITI življenje starejših na odmaknjenih področjih.

Veseli bomo, če se boste dogodka udeležili tudi vi in s tem prispevali k oblikovanju ASTAHG rezultatov. S pomočjo vaših predlogov, pobud, inovacij lahko projekt ASTAHG zaživi, kot si želimo.

Program srečanja (pdf) je dostopen na naslednji povezavi.

Več o projektu in obravnavani vsebini najdete na povezavi ter na naslednji povezavi

Prijave spremljamo do zapolnitve mest na elektronskem naslovu aha.si@nijz.si.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Veselimo se srečanja z vami! Skupaj zmoremo več!