Z znanjem do boljšega zdravja

Vabilo na 3. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva - Medical

10. 04. 2018
Vabljeni na sejem MEDICAL, ki je namenjen strokovni in laični javnosti, bolnikom in vsem, ki skrbite za svoje zdravje in zdravje bližnjih. Spoznajte novosti s področja sodobne medicinske opreme in pripomočkov, inovativne načine odkrivanja in zdravljenja bolezni, izdelke in storitve za boljše počutje in zdrav življenjski slog. Na voljo bodo brezplačna strokovna svetovanja in številne meritve vitalnih parametrov. Prav tako boste lahko izvedeli vse o pacientovih pravicah in možnostih, ki izhajajo iz zdravstvenega zavarovanja ter o dostopnosti do sodobne, kakovostne in varne zdravstvene oskrbe.

Sejem bo potekal od 17. do 19. aprila 2018 v Gornji Radgoni (Cesta na Stadion 2). Odpiralni čas za obiskovalce je od 9. do 18. ure.

 
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) sodeluje na sejmu kot razstavljavec na naslednjih strokovnih programih:

Torek, 17. april (dvorana 2):

  • 14.15 – 15.00 Digitalizacija zdravstva - naša prihodnost - NIJZ

Sreda, 18. apri (dvorana 1):

  • 09.05 - 09.35 Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih - Martina Horvat, dipl.m.s., spec., NIJZ.
  • 13.30 - 13.50 Delo z romsko skupino - Zdenka Verban Buzeti, NIJZ.
  • 13.50 - 14.20 Nacionalni preventivni programi (ZORA, DORA, SVIT) - Tatjana Krajnc Nikolič, dr. med. spec. socialne medicine, NIJZ.

V hali A se obeta zanimivo dogajanje na razstavnih prostorih: Promocija presejalnih in preventivnih programov namenjenih krepitvi zdravja in preprečevanju bolezni otrok, mladostnikov in odraslih s pomočjo demonstracijskih modelov; promocija državnega presejalnega programa Svit in ogled modela notranjosti človeškega telesa; brezplačne meritve dejavnikov tveganja za kronične bolezni - krvnega pritiska in visceralne maščobe; predstavitev delavnic iz Programa svetovanja za zdravje v zdravstvenem domu (Ali sem fit?, Tehnike sproščanja in Življenjski slog); individualno svetovanje za zdrav življenjski slog - zdrava prehrana in gibanje za zdravje.

Napovednik sejma si lahko ogledate preko naslednje povezave.

Program strokovnih in spremljajočih prireditev je dostopen na naslednji povezavi.

Vljudno vabljeni!