Z znanjem do boljšega zdravja

Vabilo k sodelovanju v programu Zdravje v vrtcu 2021-2022

17. 09. 2021

Na pragu novega šolskega leta se polni pričakovanj sprašujemo, kaj nam bo to prineslo. Epidemiološke razmere se spreminjajo, življenje pa gre dalje. Upoštevali bomo zaščitne ukrepe in leto preživeli aktivno ter se pri tem počutili dobro. Nekatere aktivnosti bomo prilagoditi, nekatere morda preložiti na kasnejši čas.

Nacionalni inštitut za javno zdravje že 16  let vodi program Zdravje v vrtcu. Vanj se vključi preko 150 vrtcev. S programom želimo razviti in okrepiti zmožnosti (capacity building) vrtcev za oblikovanje okolij, ki postavljajo dobro počutje in zdravje kot pomembno vrednoto in si prizadevajo ustvariti pogoje za dobro počutje in zdravje ter krepijo sposobnosti posameznika za ohranjanje in izboljševanje zdravja v celotnem življenju. V programu Zdravje v vrtcu smo aktualni in se prilagajamo trenutnim razmeram. Nadaljevali bomo z aktivnostmi, ki v okolju vrtca promovirajo in krepijo zdravje otrok in zaposlenih ter prispevajo k dobremu počutju vseh. Še naprej bomo sledili ciljem programa in izpeljali čim več načrtovanih aktivnosti.

Program je namenjen vsem vrtcem v Sloveniji in njihovim zaposlenim. Vključeni vrtci na koncu šolskega leta pridobijo potrdilo o sodelovanju in zaposleni, ki so sodelovali v programu točke za napredovanje.

Več informacij o programu, ki ga vodi NIJZ najdete na naslednji povezavi.

Letošnja  tema rdeče niti Krepim (oblikujem) sebe in mojo skupnost bo najbrž ravno prava. Več o rdeči niti si lahko preberete na naslednji povezavi.  

Vabimo vas, da se skupaj s sodelavci pridružite programu. Delili si bomo znanja, aktualne informacije ter izmenjali ideje. Tudi vaše znanje in izkušnje štejejo.

Prijava za sodelovanje v programu je v elektronski obliki. V program se lahko prijavite na naslednji povezavi.

Rok za prijavo v program je 31.10.2020.

Prijavljene vrtce bomo preko celega leta obveščali o aktualnih vsebinah in dogodkih, ki so povezani s promocijo in krepitvijo zdravja.

Na morebitna vprašanja vam bo odgovoril/a vaš/a regijski/a koordinator/ica, več na naslednji povezavi.

Veselimo se sodelovanja z vami in vas prijazno pričakujemo.

Skupina programa Zdravje v vrtcu