Alkohol

Trezno za volan - akcija Slovenija piha 0,0

06. 11. 2017
Nacionalni inštitut za javno zdravje se pridružuje pobudi opuščanja pitja alkohola, v času martinovanj pa še posebej v luči varne vožnje brez vpliva alkohola in drugih substanc.

Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Policijo, pristojnimi inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami med 6. in 12. novembrom izvaja akcijo Slovenija piha 0,0. Da bi bile naše ceste varne za vse prometne udeležence, bodo policisti v tem času poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Preverjali bodo, ali vozite pod vplivom alkohola. Če boste »napihali« 0,0, vas bodo policisti nagradili. Prejeli boste kupon, s katerim si lahko na www.nulanula.si prislužite vstopnice za skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu, ki bo 28. novembra 2017 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Skupaj poskrbimo, da praznični teden mine varno! Če ste uživali alkoholne pijače, ne sedajte za volan, naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz.

Več informacij o akciji Slovenija piha 0,0 najdete na spletni strani Mnistrstva za zdravje RS.