Z znanjem do boljšega zdravja

Tradicionalni slovenski zajtrk 2018 v »DOSORJU«

16. 11. 2018
Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS in ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru. Letos je potekal v petek, 16. novembra 2018.

Cilj tradicionalnega slovenskega zajtrka je  otroke, mladino in širšo javnost seznaniti o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

 V letošnjem letu smo ga nadgradili z medgeneracijskim sodelovanjem in smo ga obeležili v DOSORJU (Domu za starejše občane v Radencih). Zraven smo povabili še učence iz OŠ Kajetana Koviča iz Radencev.

Naše skupno in prijetno  druženje je potekalo ob zajtrku in kvizu na tematiko prehrane. V znanju so se pomerili na eni strani prebivalci doma in na drugi strani učenke iz OŠ Kajetana Koviča Radenci.