Z znanjem do boljšega zdravja

Svetovni dan zdravja na Koroškem 7. april 2018: Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev: za vsakogar, vsepovsod

10. 04. 2018
Da se po jutru dan pozna, se je znova potrdilo v soboto, ko nas je pozdravilo lepo, sončno jutro, ki se je nadaljevalo v prav takšen dan, za katerega se je zdelo, da je kot naročen za izvedbo številnih načrtovanih aktivnosti v regiji.

V Črni na Koroškem smo po lanskem vzoru »ponovili vajo«, le temo smo zamenjali in razširili število prizorišč – za vsakogar, vsepovsod. Prireditev Zdravje v občini - Dan zdravja v Črni na Koroškem se je odvijala od 9. do 13. ure in je bila namenjena vsem občanom, poudarek pa smo seveda namenili najmlajšim, predšolskim in šolskim otrokom.

Prireditev se je začela z motivacijskim pozdravom ekstremnega rekreativnega tekača Bogomirja Dolenca nato pa so sledile zdrave, športne in zabavne aktivnosti na ploščadi pred kulturnim domom, na igrišču pred osnovno šolo, pred vrtcem Kralj Matjaž in v Športnem parku Črna na Koroškem – na atletskem in nogometnem stadionu NK Peca. Zelo širok nabor aktivnosti je kar vabil k sodelovanju, obiskovalci so se lahko pomerili v kegljanju, zabavnih igrah, izdelovanju lepih misli in vetrnic, plesni delavnici, sestavljanju zdravega krožnika, nogometu, hoji po nordijsko, vodeni vadbi za zdravo hrbtenico in sledili pomenu sladkorja in soli v naši prehrani. Izpostavljena je bila tema Življenje s svincem, v okviru katere smo izvedli predavanje, postavili razstavo izdelkov osnovnošolcev na temo preprečevanja vnosa svinca v telo in v živo likovno ustvarjali veliko platno Zdrava Črna.

FOTOUTRINKI S PRIREDITVE, DOSTOPNO NA NASLEDNJI POVEZAVI.

Da je vse lepo teklo smo zopet združili moči Občina Črna, Korociv, Osnovna šola Črna, Vrtec kralj Matjaž Črna, CUDV Črna na Koroškem, ZD Ravne na Koroškem in NIJZ OE Ravne.

V Slovenj Gradcu smo se pridružili aktivnostim Srednje zdravstvene šole ob Teku po mestnih poteh za zdravje in smeh.

Na Ravnah na Koroškem pa smo sodelovali pri vseslovenski akciji »Dan za spremembe – dan za povezovanje skupnosti«. UTRINKI DOSEGLJIVI NA NASLEDNJI POVEZAVI.

Za konec še misel - potrudimo se, vsak zase in vsi skupaj, za vsakogar in vsepovsod, da stopamo po poti za zdravje vsak dan v letu in odgovorno (po)skrbimo za to cenjeno in tako željeno človekovo vrednoto.