Z znanjem do boljšega zdravja

Svetovni dan preprečevanja samomora

10. 09. 2015
Na OE Novo mesto smo 10. septembra – Svetovni dan preprečevanja samomora - obeležili s stojnico v Zdravstvenem domu Novo mesto. Z nami so sodelovali gospa Mojca Prah iz Zdravstvenega doma Novo mesto, in tri študentke s Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto, iz NIJZ OE Novo mesto pa je bila z nami študentka sanitarnega inženirstva.

Stojnica je bila locirana v avli Zdravstvenega doma Novo mesto, 10. septembra 2015, od 9:00 do 11:00 ure.

Na desni strani sta gospa Nada Veček Mijoč (koordinatorica zdravstvenega varstva odraslih v dejavnosti splošne medicine) ter vodja zdravstveno vzgojnega centra Novo mesto, gospa Mojca Šenica. Na levi strani za mizo pa sta študentki.
V sklopu stojnice smo delili informativno gradivo iz projekta MOČ, ki nam je bil posredovan: DEPRESIJA. Prepoznajmo, zdravimo in premagajmo jo; Kadar nas je strah, da bi si kdo vzel življenje; Ker pogovor daje moč. Poleg tega materiala, pa smo delili tudi nekaj ostalega materiala, ki se je navezoval depresijo, kam po pomoč v stiski...

Na NIJZ OE Novo mesto smo v ta namen pripravili 2 plakata z vsebino o dejstvih samomora in znakih nevarnosti za samomor, ter izpostavili simbolično akcijo »Prekolesarimo svet«.   

Nekaj informativnega gradiva pa smo nalepili tudi na pano, in postavili na izhod zdravstvenega doma (slika spodaj). 

Podana je bila izjava za javnost, dne 9.9.2015, v ZD Novo mesto, za lokalno televizijo VAŠ KANAL, ki je bila objavljena 10.9.2015 v novicah ter izjava za javnost po telefonu za Radio 1. Izjavo je podala Katarina Hočevar. Izjavo na vašem kanala si lahko ogledate v arhivu novic, dne 10.9.2015.

Informacijsko gradivo smo delili po vseh čakalnicah ZD Novo mesto. Na ekranu v ZD NM pa se je ves ta čas vrtela predstavitev o preprečevanju samomora in simbolični akciji »Prekolesarimo svet«, ki so ga pripravili v ZD NM. 


Fotoutrinke s stojnice si lahko ogledate v zgornji galeriji.