Z znanjem do boljšega zdravja

Svetovni dan hrane 2021

14. 10. 2021
16. oktobra obeležujemo svetovni dan hrane. Ker je prehrana eden od pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje, smo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ob tej priložnosti pripravili krajši nabor osnovnih informacij o zdravem prehranjevanju.

 

Prehranjevalni vzorci se najpogosteje izoblikujejo in prenašajo znotraj družine. Poudariti želimo, da bodimo z lastnim zgledom vzor našim otrokom pri oblikovanju zdravega načina prehranjevanja. Pokažimo pravo pot v zdravo in polno življenje. Nepravilen izbor in uživanje nezdravih živil lahko pusti posledice na telesu za vse življenje, medtem ko ustrezna prehrana lahko deluje tudi kot zaščitni dejavnik pred najrazličnejšimi boleznimi.

Zato naj bodo "naša dejanja, naša prihodnost" kot je letošnje geslo ob svetovnem dnevu hrane.

Pripravili: Branka Đukić  (NIJZ OE Ljubljana) in Tea Kordiš (NIJZ OE Novo mesto)

Datoteke: