Z znanjem do boljšega zdravja

Strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol Gorenjske regije

23. 04. 2018
Strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol Gorenjske regije je tokrat potekalo na OŠ Orehek Kranj, 9.4.2018.

Ob prihodu na šolo nas je najprej pozdravil, s šolsko himno, mladinski pevski zbor, pod vodstvom zborovodje Janje Jošt. Sledil je uvodni pozdrav vodje tima matične šole mag. Bernarde Debeljak, temu pa nagovor gospe v. d. ravnateljice Katje Kržan ter pozdrav regijske koordinatorice SMZŠ Marije Ješe. S kulturnim programom so nadaljevali učenci, mladi glasbeniki, pod vodstvom svojih mentorjev. Prisluhnili smo samostojnemu nastopu kitarista, mladinskemu pevskemu zboru ob spremljavi flavtistke in pianistke ter pevskemu zboru učencev prvega in drugega razreda pod vodstvom učiteljice Polone Eržen.

Po prisrčnem sprejemu v šolski avli smo nadaljevali v kemijski učilnici, kjer smo pričeli z vsebinskim delom strokovnega srečanja in izvedbo praktičnih delavnic. Na posvetu smo spregovorili o posebnostih prehrane otroka športnika in o nevarnostih prehranskih dopolnil, po katerih nemalokrat že mladi nekritično posegajo. V praktičnem delu pa smo izvedli zelo zanimivo delavnico »Pripravimo si svojo zelenjavno malico«, ki jo je pripravila in vodila mag. Bernarda Debeljak. 

Iz skrbno pripravljene zelenjave in pripomočkov smo si vsi prisotni sami pripravili zelenjavni prigrizek. Vsaka udeleženka se je po svoje potrudila in nastale so lepe kreacije zelenjavnih krožnikov.

Zanimivo in lično pripravljene krožnike obložene z zelenjavo in sadjem smo razvrstili po daljši mizi, kjer smo si jih lahko še bolj natančno ogledali. Na ta način smo si pridobili tudi nove ideje za bolj privlačno ponudbo zelenjave v okviru šolskih malic. Zelenjava različnih barv in privlačnih oblik ter kombinacij, je kar sama po sebi vabila k pokušini.

Glede na to, da zdrava prehrana in gibanje sodita skupaj, smo poskrbeli tudi za kratek aktivni odmor.

 

Strokovno srečanje vodij timov Zdravih šol nam bo ostalo v prijetnem spominu!

Prispevek pripravila: Marija Miša Ješe, regijska koordinatorica SMZŠ