Z znanjem do boljšega zdravja

Strokovno srečanje »Duševno zdravje za vse«

21. 10. 2020
Na NIJZ OE Murska Sobota smo v torek 21. oktobra 2020 organizirali strokovno srečanje z naslovom Duševno zdravje za vse.

V ta namen smo pripravili več strokovnih prispevkov, v katerih smo želeli predstaviti aktualne vsebine, vezane na področje duševnega zdravja. V videoposnetku nam je Aleksandra Meško, spec. klin. psih. predavala o ravnanju s strahovi in paničnimi napadi. Anja Žurga, univ. dipl. psih. je spregovorila o implementaciji Nacionalnega programa duševnega zdravja MIRA. Delovanje novonastalega Centra za duševno zdravje, ki deluje v ZD Murska Sobota so podrobneje predstavili Katja Sraka, dr. med., spec. psih., Zlatko Horvat, dr. med., spec. psih. in Tamara Polanič, spec. klin. psih. Za konec je Gordana Toth predstavila tudi akcijo Kilometri za življenje, ki smo jo začeli ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora septembra letos.
Letošnje strokovno srečanje je zaradi trenutnih epidemioloških razmer potekalo preko spleta, udeležilo pa se ga je preko 70 udeležencev iz pomurske regije, zaposlenih na področju zdravstva, vzgoje in izobraževanja, sociale, dela in nevladnega sektorja.