Z znanjem do boljšega zdravja

Spremljevalni preventivni dogodki in prireditve ob svetovnem dnevu zdravja, v katerih je OE NIJZ soorganizator

01. 04. 2016
7. aprila vsako leto obeležujemo Svetovni dan zdravja. V okviru obeležitve bodo v celjski regiji številni dogodki.
  • sreda, 6. 4. 2016, med 9. in 14. uro, na Mestnem trgu v Šentjurju: promocija državnega presejalnega programa Svit z napihljivim modelom debelega črevesa, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Šentjur.
  • sobota, 9. 4. 2016, med 9. in 12. uro, na Šmartinskem jezeru v Celju: izvedba preventivne stojnice z razdeljevanjem zdravstveno vzgojnega gradiva na temo zdravega življenjskega sloga in meritve z analizatorjem telesne sestave na 8. dobrodelnem teku/hoji v boju proti debelosti, ki ga organizira Fundacija Utrip humanosti
  • sobota, 9. 4. 2016, med 10. in 17. uro, v Citycentru v Celju: izvedba preventivne stojnice z razdeljevanjem zdravstveno vzgojnega gradiva na temo zdravega življenjskega sloga. Dogodek sovpada z zaključno prireditvijo akcije Šola hujšanja 2016, ki jo organizira Novi tednik in Radio Celje. Na voljo bodo tudi meritve z analizatorjem telesne sestave.
  • sobota, 9. 4. 2016, med 9. in 11.30 uro, na Krekovem trgu v središču mesta Celja: izvedba preventivne stojnice z razdeljevanjem zdravstveno vzgojnega gradiva na temo zdravega življenjskega sloga v sodelovanju z Zdravstvenim domom Celje in Društvom za boj proti raku regije Celje.