Telesna dejavnost

Šport Špas - dan druženja treh generacij, Dravograd, 13.5.2017

24. 05. 2017
V soboto, 13. maja, smo Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Ravne na Kor. sodelovali na športno-zabavnem dogodku Šport Špas- dan druženja treh generacij. Obiskovalcem smo predstavljali področja dela NIJZ, ponujali različna zdravstveno-vzgojna gradiva, predvsem pa navezovali stike tako z občani kot drugimi deležniki v lokalni skupnosti.

Dogodek je potekal v organizaciji Zavoda Dravit, Osnovne šole Neznanih talcev ter Vrtca Dravograd, sodelovale pa so tudi številne druge organizacije in posamezniki. Tako so svoje dejavnosti predstavljali Društvo diabetikov Polžki, Društvo Invalidov in Društvo upokojencev, Koroško društvo za boj proti raku, Zdravstveni dom Dravograd,… Na stojnicah je bila na voljo pestra izbira domačih izdelkov.

Obiskovalci so si lahko ogledali opremo, ki jo pri svojem delu uporabljajo policisti, gasilci in vojska, na poligonu, ki so ga pripravili slovenski vojaki, pa so udeleženci lahko tudi preizkusili svojo moč in vzdržljivost. Dogodek je ponujal široko paleto različnih priložnosti za telesno dejavnost, vsakdo je lahko našel zase primerno obliko: balinanje, različne poligone, igre z žogo, vodeno ogrevanje in telovadbo, različno zahtevna pohoda in kolesarjenje. Razglasili so tudi perspektivne športnike in športnika leta 2016 v občini Dravograd.

Veseli smo, da smo sodelovali na tem dnevu, ki je bil odlična priložnost za vse generacije, da aktivno in prijetno preživijo sobotno dopoldne.

Foto utrinke z dogodka lahko najdete na naslednji povezavi.