Z znanjem do boljšega zdravja

Sodelovanje z radiom SBS iz Avstralije

03. 08. 2015
Nacionalni inštitut za javno zdravje območna enota Murska Sobota že eno desetletje sodeluje z radiom SBS iz Avstralije, ki je letos praznoval 40. letnico delovanja.

Producentka slovenske oddaje na SBS  radiu v Avstraliji Tanja Smrdel, ki je trenutno na obisku v Sloveniji in prim. mag. Branislava Belović, dr.med. sta v sredo 29.7.2015 na konferenci za novinarje predstavili, kako nastajajo oddaje o zdravem  načinu življenja, kako izbirajo teme ter kako Slovenci na drugem koncu sveta z zanimanjem čakajo petek, ko je ob 17. uri oddaja v slovenskem jeziku, dr. Belovićeva pa se izseljencem v oddajo javi vsak drugi teden.

V desetih letih je bilo ustvarjenih 300 oddaj o zdravi prehrani, v katerih je govora  o živilih, kako se zdravo prehranjevati  in čemu se je treba izogibati v primeru kakšne bolezni ali zdravstvenih težav, vedno pa objavijo tudi zanimiv recept za pripravo zdrave jedi. Ker oddajo poslušajo Slovenci, posebno pozornost namenijo slovenskim tradicionalnim jedem.

Obe govornici sta izrazili zadovoljstvo ob dobrem medsebojnem sodelovanju ter ob  obletnici medsebojnega sodelovanja prerezali tudi torto, pripravljeno na bolj zdrav način.