Z znanjem do boljšega zdravja

Sodelovanje na 39. Maratonu TREH SRC v Radencih

22. 05. 2019
Sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota smo aktivno sodelovali na 39. Maratonu Treh src v Radencih. Na stojnici smo svetovali o zdravem načinu življenja, opravljali meritve visceralne maščobe in promovirali preventivne programe. Posebej se je predstavil tudi projekt SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola).

Na dogodku je bil obenem predstavljen program SVIT z modelom debelega črevesa. Mlade sodelavke programa SVIT so mimoidočim na prijazen način predstavljale program in jih vodile skozi model.

Sodelavka NIJZ OE MS je tudi tekla na maratonu, ostali pa smo jo veselo spodbujali. S celovito predstavitvijo aktivnosti NIJZ in obiskom stojnice smo zelo zadovoljni, prav tako tudi z opravljenimi številnimi  meritvami in svetovanji za zdrav način življenja.

Maraton treh src je namreč eden izmed tistih z najdaljšo maratonsko tradicijo pri nas. Na maratonu je letos teklo več kot tri tisoč tekačev na različno dolgih progah ter dva tisoč pohodnikov. Tradicionalno se je maratona udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Dogodek je bil nasploh zelo dobro obiskan. Udeležilo se ga je med 9000 in 10.000 obiskovalcev.