Z znanjem do boljšega zdravja

Skupinski intervju - prijava za sodelovanje

31. 05. 2018
na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) bomo v letu 2019 pričeli z vzpostavitvijo mehanizma za spremljanje izkušenj pacientov ter samoocen pacientov po določenih zdravstvenih posegih. Naš cilj je spremljati kakovost zdravstvenih obravnav tudi iz vidika pacientov, to pomeni, da o izkušnjah z zdravstvenimi obravnavami ali izidih zdravljenja vprašamo paciente neposredno.

Za uspešno vzpostavitev takšnega mehanizma želimo najprej preveriti, katera področja so pacientom najbolj pomembna in po njihovem mnenju vplivajo na nadaljnje uspešno zdravljenje. Ali je to čas čakanja v čakalnici, komunikacija z zdravnikom, odnos osebja, urejenost prostorov, ali morda kaj drugega?

Vse, ki ste bili v zadnjem letu najmanj 1x pri zdravniku specialistu, vabimo na fokusno skupino (tj. pogovor v skupini z ostalimi pacienti), kjer boste lahko izrazili svoje poglede, želje in izkušnje glede zdravstvenih storitev.

Fokusne skupine se lahko udeležite v torek, 12.6. ob 16h ali v četrtek, 14.6. ob 9h, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (Trubarjeva cesta 2, Ljubljana). Pogovor v skupini bo trajal približno 2 uri.

Prijave zbiramo na naslednji povezavi. V kolikor ste pripravljeni sodelovati, vas prosimo, da kliknete na gumb "Naslednja stran" na zgornji povezavi in odgovorite na nekaj kratkih uvodnih vprašanj. Če bomo potrebovali prav vašo pomoč, vas bomo v naslednjih dneh kontaktirali na vaš elektronski naslov ali mobilno številko.

Naj poudarimo, da bodo vsi zbrani podatki obravnavani zaupno in anonimno.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo!