Moj življenjski slog

Rezultati CRP "Razvoj nevladnih organizacij na področju zdravja in krepitev povezanosti"

16. 05. 2017
V torek, 16. maja 2017 smo se v prostorih Nacionalnega inštituta za javno zdravje na Zaloški 29 srečali z nevladnimi organizacijami (NVO) na področju zdravja iz vse Slovenije.

Predstavili smo jim rezultate Ciljnega raziskovalnega programa (CRP), ki ga financirata Ministrstvo za zdravje in Javna agencija za raziskovalno dejavnost z naslovom »Razvoj nevladnih organizacij na področju zdravja in krepitev povezanosti«.

Udeležence srečanja sta pozdravili Ada Hočevar Grom (NIJZ) in Vesna Kerstin Petrič (Ministrstvo za zdravje), ki je poudarila pomen NVO in predstavila razpis za nevladne organizacije, ki je ravnokar v teku. Na srečanju smo predstavili preliminarne rezultate projekta s ključnim poudarkom na ugotovitvah petih fokusnih skupin, ki smo jih izvedli z NVO na področju zdravja v Ljubljani, Mariboru, Celju in v Kopru. V povezavi z ugotovitvami iz fokusnih skupin smo NVOjem predstavili standarde kakovosti na področju drog, ki jih je možno uporabiti tudi na drugih področjih in enega od primerov dobre prakse: Ko učenca strese stres.


Predstavitve s srečanja