Z znanjem do boljšega zdravja

Regijsko strokovno srečanje "Mladi in duševno zdravje v spreminjajočem se svetu"

09. 10. 2018
V jesenskih mesecih obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja, dan preprečevanja samomora in mesec preprečevanja zasvojenosti.

Vabimo vas na regijsko strokovno srečanje "Mladi in duševno zdravje v spreminjajočem se svetu", ki bo v četrtek, 15. novembra 2018, ob 11. uri na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Območna enota Kranj, Gosposvetska ulica 11.

Na srečanju bomo spregovorili o Resoluciji o nacionalnem programu duševnega zdravja, ki prinaša obsežne spremembe na področju skrbi za duševno zdravje prebivalcev Sloveniji in predstavili publikacijo Duševno zdravje otrok in mladostnikov v Sloveniji. Poseben poudarek bomo namenili duševnemu zdravju otrok in mladostnikov, saj se polovica vseh duševnih motenj začne že pred 14. letom starosti. Opazen je porast duševnih težav tako v otroštvu kot mladostništvu, zato je preprečevanje in zgodnje odkrivanje duševnih težav oz. motenj še kako pomembno.

Srečanje je namenjeno vsem izvajalcem zdravstvenega varstva otrok in mladostnikov, zdravstvene vzgoje otrok in mladostnikov po šolah, patronažni medicinski službi in vodjem programa priprave na porod in starševstvo.

 

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite na naslednji povezavi. Prijave zbiramo do 9. novembra 2018 oz. do zapolnitve mest.

Dodatne informacije: judita.music@nijz.si, tel.: 04/20 17 193 ali irena.plavc@nijz.si, tel.: 04/20 17 197.

 

Vabilo in program srečanja sta dosegljiva na naslednji povezavi.