Z znanjem do boljšega zdravja

Regijska prireditev ob Svetovnem dnevu brez tobaka »Dišiš mi po pomladi«

09. 06. 2015
Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota in Pomursko društvo za boj proti raku sta v soorganizaciji pripravila zdravstveno vzgojno aktivnost na temo spodbujanja nekajenja med mladostniki.

Ciljna skupina likovnega  natečaja »Smešna plat najstniških zagat «  so bili učenci  5.- 9.  razreda  pomurskih osnovnih šol.  Izdelki so prikazali zanimive scene iz mladostnikovega življenja v zvezi  s problemom kajenja/nekajenja, prikazane kot karikatura v eni sliki.

Na natečaju je sodelovalo 183   učencev iz  20 pomurskih osnovnih šol. Tako smo prejeli  179   izdelkov.  Pri delu z učenci je sodelovalo 23 mentorjev. Vsi izdelki so bili edinstveni, najboljši  pa so bili naslednji:

1. mesto    Maja Hozjan, 7.r. OŠ MIŠKA KRANJCA, mentorica: Andreja Štancer

2. mesto   Iva Hajdinjak, 7. R. OŠ ŠALOVCI,

mentorica : Jožica Tratar

3. mesto   Katarina Ivezič, 6.r., OŠ RAZKRIŽJE,

mentorica Renata Vlaović.

 

Pohvale in priznanja smo podelili na tradicionalni zaključni prireditvi z naslovom Dišiš mi po pomladi.

Na prireditvi pa je istočasno Pomursko društvo za boj proti raku podelilo pohvale tudi pomurskim učencem, ki so sodelovali v akciji Zveze slovenskih društev za boj proti raku »Slovesna obljuba«, kjer so obljubili, da ne bodo prižgali prve cigarete.

Skupno prireditev ob Svetovnem dnevu brez tobaka pa je popestrila gledališka predstava Gledališča Ku-kuc  iz Lendave z naslovom »Pika in Cene v pravljici« , ki jo je vsem udeležencem podarilo Pomursko društvo za boj proti raku.


Utrinki s prireditve: