Publikacija

Zakuhajmo pravo izbiro

Spodbujanje ponudbe zdravju koristnih obrokov v gostinstvu s povečevanjem deleža kakovostnih lokalno in ekološko pridelanih živil je del prizadevanj nacionalnega programa Dober tek Slovenija. Posebno pozornost temu posvečamo v razpisnih pogojih in merilih za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane, pa tudi s programom trajnostne strokovne podpore ponudnikom. Verjamemo, da bomo s ciljanimi ukrepi spodbudili bolj kakovostno ponudbo obrokov, njihov izbor ter posledično boljše prehranjevalne navade, ki bodo prispevale k boljšemu zdravju naših študentov ter k večji storilnosti in uspešnosti pri njihovem študiju. Priročnik ponuja praktične ideje za zdrave, okusne, preproste in uravnotežene obroke, s tem pa tudi možnosti za lažje udejanjanje smernic zdravega prehranjevanja za študente. Predstavlja tudi osnovo za vse ponudnike, ki bi si želeli zagotavljati višji nivo prehranske kakovosti obrokov in s tem pridobiti certifikat zdravju koristnega obroka – »Prava izbira«.

Za dobro javno zdravje
Duševno zdravje

Vpliv podnebnih sprememb na duševno zdravje delovno aktivnega prebivalstva

Podrobno
Območna enota Kranj

Dan brez alkohola na Bledu

Podrobno
Moje okolje

Pogrevanje živil

Podrobno