Z znanjem do boljšega zdravja

Psihološka svetovalnica POSVET – Tu smo zate

17. 06. 2015
V prvem nadstropju (v sobi 31) Območne enote Nova Gorica, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Vipavska cesta 13, Rožna Dolina deluje z junijem Psihološka svetovalnica POSVET – Tu smo zate.

Svetovalnica deluje dvakrat na teden po tri ure, in sicer ob ponedeljkih, od 10:30 do 13:30 ure in ob četrtkih od 17:00 do 20:00 ure. Svetovalne storitve bodo do aprila 2016 brezplačne.

Občani se lahko naročijo po telefonu 031 704 707, vsak delovni dan, med 8. in 20. uro, ali po e-pošti info@posvet.org. Zainteresirani posamezniki za svetovanje ne bodo potrebovali napotnice. Čakalne dobe na pogovor v svetovalnici bodo predvidoma kratke, do največ treh tednov. Pogovor s strokovnjakom traja od 45 do 60 minut. V svetovalnici v Novi Gorici svetujejo usposobljeni strokovnjaki z različnih področij. S strokovno, hitro in lahko dostopno pomočjo se lahko posamezniki ob opori strokovnjaka učijo uspešnih strategij za razreševanje težav, za izboljšanje komunikacije, za premagovanje stresa, izgub ter  stisk ob pomembnih življenjskih odločitvah. Prebivalci severnoprimorske regije lahko obiščejo svetovalnico, ko so v stiski zaradi:

  • študija, službe ali upokojitve;
  • težav v partnerskem odnosu;
  • odnosov v družini;
  • težavah z vzgojo;
  • občutka izgorelosti, osamljenosti, brezvoljnosti;
  • razmišljanja, da življenje nima več smisla;
  • izgube bližnje osebe;
  • pomembnih življenjskih odločitev.

Svetovalnica v Novi Gorici deluje pod okriljem projekta MOČ (Pomoč ljudem, znanje strokovnjakom), ki ga vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Projekt je financiran iz virov programa Norveškega finančnega mehanizma 2009 - 2014. Mreža psiholoških svetovalnic MOČ je usmerjena v izboljšanje storitev na področju duševnega zdravja v Sloveniji. V okviru projekta bo tako delovalo devet psiholoških svetovalnic v različnih krajih Slovenije (Ljubljana, Kranj, Celje, Laško, Postojna, Sevnica, Murska sobota, Nova Gorica in Slovenj Gradec).