Z znanjem do boljšega zdravja

Promocija projekta SOPA in akcije »Otroci za varnost v prometu«

22. 11. 2018
V trgovskem centru Maximus v Murski Soboti poteka od 21.-23. novembra 2018 festival IZUM (Inovativnost, Znanost in Umetnost Mladih).

Festival združuje veliko različnih in izjemno zanimivih področij. Na povabilo Policijske uprave Murska Sobota smo se festivalu priključili tudi mi iz OE Murska Sobota in sicer s promocijo preventivne akcije »Otroci za varnost v prometu«, ki smo jo letos že 15. leto zapored izjemno uspešno izvedli v sodelovanju s policijskimi postajami, šolami in vrtci v Pomurju, ter s promocijo projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola.

Projekt SOPA izvajamo tudi na področju naše območne enote in sicer v t.i. lokalnih okoljih Murska Sobota in Gornja Radgona. S projektom SOPA naslavljamo  tvegano in škodljivo pitje alkohola, ki predstavlja enega glavnih preprečljivih dejavnikov tveganja za kronične bolezni, poškodbe, nezgode, … S pristopom SOPA želimo odpraviti oziroma zmanjšati negativne posledice takšnega pitja na različnih ravneh posameznikovega življenja ter vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola v Sloveniji.

Festival po besedah enega izmed uvodnih govorcev otvoritvenega dela beleži tisoče obiskovalcev, ki se udeležijo različnih aktivnosti v sklopu festivala in same razstave v trgovskem centru, kar je zelo lepa številka za našo regijo.