Z znanjem do boljšega zdravja

Promocija cepljenja proti covidu-19 pred Mestno občino Nova Gorica

03. 09. 2021
Ob promociji cepljenja proti covidu-19, v sklopu kampanje »Nalezimo se dobrih navad – cepimo se,« je bila 1. 9. 2021 v središču Nove Gorice postavljena stojnica.
Cilj kampanje je v lokalnih okoljih prebivalce - še posebej mlade - podrobno informirati o cepivih, cepljenju in naročanju na cepljenje proti covidu-19 ter obenem čim bolj preprosto, vendar strokovno odgovoriti na morebitne dileme, strahove in pomanjkljive ali neustrezne informacije. Ustrezna obveščenost je ključnega pomena za zaupanje ljudi v cepljenje in varnost cepiv proti covidu-19.
 
K cepljenju so pozvali tudi podžupanja Mestne občine Nova Gorica Damjana Pavlica, predstojnik območne enote NIJZ Nova Gorica pridr. prof. dr. Marko Vudrag, dr. med., in direktorica Zdravstvenega doma Nova Gorica Petra Kokoravec, dr. med., spec. družinske medicine.
 
Cepilni center ZD Nova Gorica je omogočil cepljenje proti covidu-19 za nenaročene osebe.
 
Najučinkovitejši ukrep za obvladovanje pandemije je cepljenje. S cepljenjem ščitimo sebe in druge, predvsem tiste, ki se cepiti iz zdravstvenih razlogov, ne smejo. Cepiva so varna, njihova korist je bistveno večja od neželenih učinkov. Cepljeni smo bistveno bolj zaščiteni tudi proti novim različicam virusa in s tem ne tvegamo, da zbolimo za hujšo obliko bolezni ali ogrozimo tiste najbolj ranljive.
 
Vse ključne informacije o cepljenju in cepivih dobite na spletni strani cepimose.si.