Z znanjem do boljšega zdravja

Projekt Peš bus iz Novega mesta predstavljen na 2. Konferenci o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje kot najuspešnejši

17. 11. 2017
2. Nacionalna konferenca o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje je potekala v Kongresnem centru Brdo, 18. oktobra 2017.

Namenjena je bila pregledu izvajanja Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025. Sistemski ukrepi se že odražajo z dobrimi rezultati preko vrste aktivnosti povezanih pod enotnim imenom Dober tek Slovenija. Po uvodnih predavanjih  so sledile tudi predstavitve primerov dobre prakse (s področja prehrane in gibanja) ter izkušnje tistih, ki so vključeni v njihovo izvajanje. 

Iz MO Novo mesto je bil predstavljen projekt Peš bus, izveden na OŠ Grm (koordinatorka ga. Marjeta Ferkolj Smolič), kot najuspešnejši primer te prakse v Sloveniji. Na konferenci ga je predstavil župan MO NM, g. Gregor Macedoni, ki je zelo proaktivno sodeloval tudi na okrogli mizi v nadaljevanju.

Na sliki iz leve proti desni: mag. Nataša Jakopin (sodelavka in pobudnica projekta na MO NM), Brigita Zupančič-Tisovec (NIJZ OE NM), Gregor Macedoni (župan MO NM), Jožica Maučec-Zakotnik (državna sekretarka na MZ), Mojca Gobec (generalna direktorica Direktorata za javno zdravje), Marjeta Ferkolj Smolič (koordinatorka projekta na OŠ Grm).