Z znanjem do boljšega zdravja

Program Svit v regiji

11. 03. 2019
Presejalni Pogram Svit, s katerim odkrivamo predrakave spremembe na debelem črevesu in danki, letos praznuje 10. rojstni dan. To pomembno obletnico delovanja zelo uspešnega Programa bomo v mesecu marcu, ki je mednarodni mesec boja proti raku debelega črevesa in danke, obeležili tudi v naši regiji. Spodaj si lahko preberete več o predvidenih aktivnostih Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Novo mesto.

PROGRAM SVIT V LEKARNAH na območju dolenjske regije, kjer bo zaposleno osebje preko promocijskega materiala skozi celoten mesec marec o Programu Svit osveščalo svoje obiskovalce.

ZDRAVSTVENI KOTIČEK V KNJIŽNICI MIRANA JARCA NOVO MESTO bomo v mesecu marcu opremili s številnim promocijskim materialom, ki bo na voljo vsem obiskovalcem Knjižnice. Ti si bodo lahko na zaslonu ob vhodu v Knjižnico ogledali tudi Svitov spot in v glasilu prebrali strokovni prispevek o Programu Svit. Poleg omenjenega se bo osveščanju pridružilo tudi zaposleno osebje v Knjižnici Mirana Jarca, ki bo mednarodni mesec boja proti raku na debelem črevesu in danki obeležilo z nošenjem modrih pentelj.

SVITOV DAN V TERMAH KRKA bo potekal 21. maca 2019 na treh lokacijah Term Krka (Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice in Strunjan). Pred predvidenim datumom bodo vodje posameznih služb Term Krka deležni strokovnega izobraževanja o Programu Svit s strani D. Kuhar, dr. med., spec. Na predvideni datum pa bodo vsi zaposleni Term Krka nosili modre pentlje in svoje obiskovalce s promocijskim materialom nagovarjali o koristih Programa Svit. Svoje številne aktivnosti na omenjeni dan bodo delili tudi na socialnih omrežjih, Programu bodo namenili tudi strokovni prispevek, ki bo objavljen v reviji Vrelci.

V sklopu obeležitve mednarodnega meseca boja proti raku na debelem črevesu in danki bomo na tradicionalnem NOVOMEŠKEM TEKU, 6. aprila 2019, v sodelovanju z Atletskim klubom Novo mesto izvajali promocijo Programa Svit. Poleg osveščanja prisotnih o izjemno uspešnem Programu bomo izvedli tudi meritve telesne sestave, krvnega tlaka ter udeležencem individualno svetovali o zdravem načinu življenja. Na dogodku se nam bo pridružil tudi Zdravstveni dom Novo mesto, ki bo izvajal kratko usposabljanje temeljnih postopkov oživljanja in pravilne uporabe defibrilatorja.

Utrinke s predvidenih aktivnosti bomo objavili na spletni strani.