Z znanjem do boljšega zdravja

Poziv osebam, ki so v preteklem tednu obiskali Pediatrično kliniko v Ljubljani, zaradi morebitne izpostavljenosti okužbi z ošpicami

08. 03. 2015
Zaradi morebitne izpostavljenosti okužbi z ošpicami Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pozivata vse, ki so v času od ponedeljka, 2. marca 2015, do vključno srede, 4. marca 2015, obiskali sprejemno pisarno Pediatrične klinike v Ljubljani, naj se oglasijo, da se preveri njihova zaščita pred okužbo.

Po potrebi  se lahko izvede tudi cepljenje proti ošpicam. Cepljenje teh oseb bo v nedeljo, 8. marca 2015, potekalo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, od ponedeljka, 9. marca 2015, naprej pa na območnih enotah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (seznam cepilnih mest s kontaktnimi podatki je na voljo na: http://www.nijz.si/ambulante) ali pa pri opredeljenih pediatrih.

Epidemiološka služba NIJZ skupaj s Pediatrično kliniko in Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja še naprej intenzivno opravlja epidemiološko preiskavo z namenom, da bi čim prej poiskali morebitne kontakte obolele osebe. Večina morebitnih kontaktov se je do sedaj že javila.

Več o ošpicah je na voljo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.nijz.si/ospice-0