Sistem zdravstvenega varstva

Pomagajte nam ugotoviti, kateri so najpomembnejši izzivi v zdravstvenem varstvu

20. 06. 2018
Številni izzivi zdravstvenih sistemov niso edinstveni za posamezne države. Da bi ugotovili, kje so skupne raziskave v Evropi še posebej potrebne, potrebujemo vaše mnenje o tej zadevi. S tem namenom se izvaja anketa v okviru projekta TO-REACH, v katerem je med 28 partnerji iz 19 držav tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Vljudno vas vabimo k izpolnitvi ankete.
Povezava na spletno anketo je dostopna na naslednji povezavi.  

 

 


Kdo izvaja to anketo?

Posvetovanje poteka v okviru projekta TO-REACH, financiran s strani Evropske komisije v okviru programa Obzorja 2020. Pri projektu sodeluje 28 partnerjev iz 19 držav, vključno z NIJZ ter drugimi raziskovalnimi inštituti, vladnimi organizacijami ter financerji raziskav.

Kako bodo rezultati uporabljeni?

Namen mednarodnega posvetovanja je ugotoviti, na katera področja in pri katerih vprašanjih je skupno raziskavanje mogoče. Informacije lahko usmerjajo odločitve, ki jih sprejmejo nacionalni in evropski organi za financiranje raziskav. Še posebej upamo, da bodo rezultati podpirali Evropsko Komisijo pri pripravah novega (devetega) okvirnega programa.

Kaj je projekt TO-REACH?

Osrednje vprašanje TO-REACH je, kako lahko izboljšamo učinkovitost prenosa uspešnih inovacij iz drugih držav. Pobuda se osredotoča na prenosljivost izboljšav v organizaciji zdravstvenih storitev in sistemov. Preprosto kopiranje teh izboljšav pogosto ni učinkovito, saj se regulatorna in kulturna ozadja preveč razlikujejo med državami. Končni cilj projekta je bolje razumeti in napovedati, kako uspešne so lahko inovacije drugje v evropskem kontekstu.

Več informacij?

Če imate kakršnakoli vprašanja o projektu TO-REACH, se obrnite na info@to-reach.eu. Prav tako se lahko prijavite na glasilo projekta TO-REACH na naslednji povezavi.  

Sporočite nam vaše mnenje.