Z znanjem do boljšega zdravja

Spremljanje koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19)

25. 02. 2020
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje bomo na tem mestu redno objavljali zadnje informacije v zvezi z izbruhom koronavirusa.

Bolj podrobne informacije o koronavirusu, priporočilih, najpogostejših vprašanjih, preprečevanju okužb je dostopno na naslednjem naslovu.

-----

25. 2. 2020

Potrjene primere okužbe z novim virusom (COVID-19) so danes zabeležili tudi v sosednji Avstriji in na Hrvaškem.

V Sloveniji danes do 16. ure nismo zabeležili potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom.

Svetujemo, da spremljate informacije uradnih inštitucij in ne zaupajte nepreverjenim informacijam, ki se širijo. Ministrstvo za zdravje bo o potrjenem prvem primeru koronavirusa v Sloveniji takoj obvestilo javnost.

-----

24. 2. 2020

Na podlagi potrjenih primerov okužbe s koronavirusom (COVID-19) v Italiji - trenutno v regijah Lombardija, Benečija, Emilia Romagna, Piemont in Rim - so italijanske oblasti v sodelovanju z vsemi vključenimi institucijami takoj začele izvajati nadzor in preglede ljudi, ki so bili v stiku z okuženimi. 22. februarja se je italijanska vlada odločila za številne ukrepe, ki jih bodo pristojni organi izvajali v lokalnih okoljih, ki jih je prizadel koronavirus. Omejitve vstopa in izstopa so bile uvedene za 11 občin v Lombardiji: Vò Euganeo, Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova die Passerini, Castelgerundo in San Fiorano. V Furlaniji Julijski krajini trenutno ni omejitev za popotnike.

 

Informacije za potnike Ministrstva za zunanje zadeve so dostopne na portalu gov.si, na naslednjem naslovu.


 

 

Navodila za strokovno javnost so dostopna na naslednji povezavi.