Z znanjem do boljšega zdravja

Otroci za varnost v prometu 2019

01. 10. 2019
Sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kot organizatorji aktivnosti za zmanjšanje uporabe alkohola in varnost v prometu, vsako leto s prvimi jesenskimi dnevi povabimo k sodelovanju osnovne šole in VIZ, da se nam pridružijo v akciji »Otroci za varnost v prometu«, ki poteka v novembru - mesecu preprečevanja odvisnosti.

Ciljna skupina: učenci 1 - 4 razreda in starejše skupine v vrtcih.

Izdelek: Otroci in učenci in napišejo in narišejo sporočilo odraslim na temo alkohol in promet.

Material -  trši papir za risanje, tanjši karton.

Dimenzija izdelka: velikost izdelka do A5 (15 x 21 cm).

Poljubna oblika izdelka: pravokotna risbica ali obrezani oris avtomobila, roke, otrok, prometnih znakov, obesek za avto, zastavica, znak na palici.

Tehnika – flomastri, voščenke, barvice, lepljenje…

Podpisan  izdelek (ime otroka, mentor,  ustanova) pošljite do 5. novembra 2019 na naslov:

Jadranka Jovanović

NIJZ OE Murska Sobota

Arh. Novaka 2b, 9000 Murska Sobota

Potek aktivnosti: Prejete otroške izdelke bomo opremili s sporočilom in zloženko o alkoholu in jih tradicionalno ob Martinovem, v sodelovanju z učenci in policisti, razdelili voznikom.

Učenci bodo skupaj s policistom opozarjali na pravilno ravnanje odraslih, voznikov. Ob določeni uri bodo policisti ustavljali vozila, po opravljeni kontroli bo k vozilu pristopil učenec z izdelkom in ga skupaj z lepo besedo “Varno vožno brez alkohola.” predal vozniku. Ostale izdelke bomo distribuirali v pomurski regiji ob različnih priložnostih.