Z znanjem do boljšega zdravja

Otroci za varnost v prometu 2018

21. 11. 2018
Že četrto leto zapored smo v Podravju skupaj z otroki opozarjali na problematiko alkohola v prometu.

Otroci v osnovnih šolah so v mesecu septembru in oktobru skupaj s svojimi mentorji v okviru likovnega natečaja ustvarjali na temo alkohol in promet. V letošnjem letu je v Podravju sodelovalo 7 osnovnih šol, ki so s pomočjo 21 pedagoških delavcev ustvarile 301 risbico.

Ob zaključku akcije, 9. 11. 2018, so otroci 1., 2. in 3. razreda Osnovne šole Cirkovce dobili priložnost, da ob spremstvu dveh predstavnikov Policijske postaje Ptuj svoje izdelke in izdelke drugih otrok predajo naključnim voznikom in jim zaželijo: »Srečno in varno pot brez alkohola«.

Zaključek akcije je bil izveden zelo uspešno in z nasmehi na obrazu. Policist je ustavil 15 avtomobilov, in prav toliko risbic, oz še kakšno več, so naključnim voznikom izročili otroci. Bilo je tudi zelo poučno, saj sta prijazna policista otrokom, v kontekstu dogodka, predstavila tudi cestno prometne predpise, ki jih je za varnost potrebno upoštevati, kadar smo sami udeleženi v prometu. Vsekakor smo se nečesa naučili vsi udeleženi v tej akciji.

Vsem sodelujočim osnovnim šolam se zahvaljujemo za sodelovanje. Osnovni šoli Cirkovce in policistoma iz Policijske postaje Ptuj pa se še posebej zahvaljujemo za trud in dobro voljo ob zaključku akcije.