Z znanjem do boljšega zdravja

Otroci za varnost v prometu

07. 11. 2016
Do konca oktobra je na naslov Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota prispelo 1208 izdelkov iz 35 osnovnih šol in vrtcev. Zaradi počitnic smo rok za zbiranje izdelkov podaljšali do začetka akcije.

Nacionalni inštitut za javno zdravje  OE Murska Sobota  v sodelovanju s  pomurskimi osnovnimi šolami in  vrtci, Policijskimi  postajami Murska Sobota in Lendava   izvaja  v petek, na martinovo - 11.11. 2016 ulično akcijo "Otroci za varnost v prometu" 

-  v Murski Soboti ob 9 uri na parkirišču pri  starem Petrolu na Tišinski cesti  ter v

v Lendavi   ob 11.15 uri  na parkirišču Mercator centra

Pri izvedbi akcije v Murski Soboti  nam bodo pomagali učenci OŠ II Murska Sobota, v Lendavi pa  učenci DOŠ II Lendava. 

V primeru dežja  aktivnost odpade.

Več o aktivnosti:

V začetku vsakega šolskega leta Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pripravi natečaj za osnovne šole in vrtce na temo alkohola in prometa. Pod vodstvom mentorjev in sodelovanjem s starši otroci izdelajo likovne izdelke s ključnimi sporočili. Na martinovo pa območne enote NIJZ skupaj s šolami, vrtci in območno policijsko postajo  organizirajo ulične akcije na področju celotne Slovenije. Ulična akcija poteka tako, da policisti v izbrani prometni ulici ustavijo voznika, opravijo kontrolo dokumentov, potem pa pristopita otroka in vozniku podarita otroški izdelek iz natečaja (risbico s sporočilom) in zloženko o alkoholu ter mu zaželita srečno vožnjo. Cilj programa, ki je bil razvit in se je pričel v pomurski regiji leta 2002, je dvig ozaveščenosti o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu.