Z znanjem do boljšega zdravja

Otroci sporočajo o treznosti v prometu

10. 11. 2020
Celje, 10. november 2020 – Med vožnjo ne jej, ne pij in ne telefoniraj … Ne pij alkohola … Če piješ, pokliči taksi …Pazite na nas, otroke … Na cesti bodi previden … Najmlajši so tudi letos prispevali svoja sporočila v akciji Otroci za varnost v prometu, v kateri je bilo na Celjskem vključenih 419 otrok in 12 mentorjev iz 7 osnovnih šol.

Otroci, stari od šest do deset let, so v začetku šolskega leta v likovnih izdelkih na temo alkohola in prometa orisali obrise svojih dlani in ob tem napisali ali narisali sporočila, s katerimi voznike pozivajo k treznosti. V preteklih letih so v času martinovega v uličnih preventivnih akcijah številni vozniki pred šolami od otrok prejeli otroške risbe z željo, da v prometu ne bo alkohola. A tudi v neobičajnem času praznih šolskih klopi in šolanja na daljavo ostajajo pristna sporočila otrok, ki naslavljajo prevzemanje odgovornosti odraslih, naj ne sedemo za volan, če smo pred tem pili alkohol ali užili kakšne druge psihoaktivne snovi. Preventivna akcija Otroci za varnost v prometu odpira tudi priložnosti za pogovor otrok in staršev o stališčih do alkohola.

Letos so v akciji Otroci za varnost v prometu sodelovale naslednje šole iz celjske regije: OŠ Dramlje, POŠ Sveti Štefan, OŠ Vitanje, JZ OŠ Marjana Nemca Radeče, OŠ Šmarje pri Jelšah, II. OŠ Celje in OŠ Frana Krajnca Celje.