Z znanjem do boljšega zdravja

Otroci in mladostniki v času širjenja okužbe COVID-19

17. 04. 2020
Situacija, ki smo ji izpostavljeni zaradi dogajanja v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2, nas postavlja pred svojevrsten izziv. Otroci in mladostniki imajo v aktualni situaciji mogoče več vprašanj v zvezi z dogajanjem, kot sicer.

Otroci se zgledujejo po obnašanju odraslih in v njihovem obnašanju iščejo tudi pomiritev, zato odraslim in staršem svetujemo, da, če se le da, ostanejo mirni, z otrokom pa se o nastali situaciji pogovarjajo. Nekaj napotkov, kako se pogovarjati z otroki o koronavirusu, najdete na naslednji povezavi.

Mladim je na voljo spletna svetovalnica #tosemjaz, kjer lahko napišejo vprašanja ali poiščejo informacije o različnih temah, kot so: spolnost, odnosi, duševno zdravje, medvrstniško nasilje in še mnogo več. Do svetovalnice lahko dostopate na naslednji povezavi.

Na spletni strani Programa preventivnega zdravstvenega varstva otrok in mladostnikov ZDAJ.net so zbrane številne vsebine o otrocih in mladostnikih v povezavi z novim koronavirusom. Do vsebin lahko dostopate na naslednji povezavi.

Dodatne vsebine: