Duševno zdravje

Odzivi na akcijo »Prekolesarimo svet« 2016

13. 09. 2016
Svetovni dan preprečevanja samomora 2016 – Povezanost.Pogovor.Skrb.

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija smo tudi letos skupaj obeležili 10. september, Svetovni dan preprečevanja samomora. Ob tem smo vas že tretje leto zapored povabili, da sodelujete v akciji, ki je potekala po celem svetu »Prekolesarimo svet«, ki simbolizira povezanost celega sveta v prizadevanjih za preprečevanja samomora.

Častno pokroviteljstvo nad slovenskim delom akcije »Prekolesarimo svet« je letos prevzel predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

 

Cilj akcije je bil dosežen tako v Sloveniji kot tudi v svetovnem merilu

Cilj akcije je tako kot vsako leto bil, da bi udeleženci iz celega sveta skupno prekolesarili 40. 075 km, kolikor znaša obseg zemlje (kar simbolizira povezanost celega sveta). Po celem svetu je bila akcija zelo odmevna, saj so udeleženci do 11. septembra skupno prekolesarili 86. 375 km.

Tudi v Sloveniji je bila akcija ponovno zelo dobro sprejeta, saj smo do 10. septembra prekolesarili kar 60. 095 km.  Akcije se je v Sloveniji udeležilo 184 oseb. Utrinke in slikovni material iz akcije si lahko ogledate na naslednji povezavi in na FB strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Hvala vsem, ki ste se akcije udeležili in nam s tem pomagali pri ozaveščanju, kako pomembno je preprečevanje samomora in njegova destigmatizacija.