Duševno zdravje

Odzivi na akcijo Prekolesarimo svet

23. 09. 2014
10. septembra smo obeležili Svetovni dan preprečevanja samomora. Ob tem smo vas povabili, da sodelujete v akciji, ki je potekala po celem svetu »Prekolesarimo svet« in ki smo se ji pridružili tudi v Sloveniji.

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in združenje OZARA Slovenija smo 10. septembra obeležili Svetovni dan preprečevanja samomora. Ob tem smo vas povabili, da sodelujete v akciji, ki je potekala po celem svetu »Prekolesarimo svet« in ki smo se ji pridružili tudi v Sloveniji.

Cilj akcije je bil dosežen tako v Sloveniji kot tudi v svetovnem merilu

Cilj akcije je bil, da bi skupno prekolesarili (udeleženci iz celega sveta) 40. 075 km, kolikor znaša obseg zemlje (kar simbolizira povezanost celega sveta). Po celem svetu je bila akcija zelo odmevna, saj so udeleženci skupno prekolesarili 190. 813, 08 km.

Tudi v Sloveniji je bila akcija zelo dobro sprejeta, saj smo do 10. septembra prekolesarili kar 39. 480, 97 km. Akcije se je v Sloveniji udeležilo 146 oseb. Utrinke in slikovni material iz akcije si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Hvala vsem, ki ste se akcije udeležili in nam s tem pomagali pri ozaveščanju, kako pomembno je preprečevanje samomora in njegova destigmatizacija.