Z znanjem do boljšega zdravja

Obveščen o visokorizičnem stiku s strani NIJZ (pogovor z epidemiološko službo)

V pogovoru z epidemiološko službo NIJZ smo skupno opredelili, da ste bil v viskorizičnem stiku z okuženo osebo s SARS-CoV-2. Prosimo vas, da na naslednji povezavi eUprave izpolnite Izjavo o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu.

Pozorno izpolnite vsa polja. Posebno pozornost posvetite datumu zadnjega tveganega stika. Upoštevajte datume, ki ste jih dorekli tekom pogovora z epidemiološko službo NIJZ.

Pri izpolnjevanju koraka 2 Izjave o seznanitvi z napotivijo v karanteno na domu na eUpravi bodite pozorni na ''podatke o visokotveganem stiku''. V vašem primeru je potrebno izbrati odgovor : ''S strani NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje)''.

Če je pri vas trenutno potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2 in vam je bila odrejena izolacija, karantena za vas ni predvidena. Zgoraj navedene Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu vam v tem primeru ni potrebno izpolniti.

Ostanite zdravi.

TEŽAVE PRI PRIDOBIVANJU IZJAVE O SEZNANITVI Z NAPOTITVIJO V KARANTENO NA DOMU

V primeru težav pri pridobivanju Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu se lahko obrnete na brezplačno telefonsko številko za tehnično pomoč pri eUpravi: 080 2002 (ponedeljek - petek: 8.00 - 22.00).

NAVODILA ZA KARANTENO NA DOMU

Navodila za karanteno na domu so dostopna na naslednji povezavi.