Z znanjem do boljšega zdravja

Občinski praznik v občini Podvelka

09. 08. 2016
V nedeljo, 7. avgusta 2016, se je NIJZ OE Ravne na Koroškem pridružil aktivnostim v okviru občinskega praznika Podvelka.

V vaški skupnosti Ožbalt, kjer je lociran manjši center z osnovnimi infrastrukturami in kjer je poskrbljeno tudi za najmlajše, se je v nedeljo odvijal kulturno-zabavni program. Pri tem je sodeloval tudi NIJZ v okviru osnovnega poslanstva – z namenom delovanja proučevanja, varovanja in zviševanja ravni zdravja prebivalstva Republike Slovenije s pomočjo ozaveščanja prebivalstva in drugih preventivnih ukrepov.

Na urejeni občinski stojnici, ki smo si jo delili s predstavnicami Programa SVIT, smo se imeli priložnost pogovarjati z občani, katerim veliko pomeni osebni pogovor, delitev praktičnih nasvetov za vsakdanje življenje. Z našim pristopom smo dosegli različne starostne populacije, tudi nekaj mladostnikov, ki so ob tem pozabili na uporabo mobilnih aplikacij. Z različnimi pristopi smo bili uspešni pri promociji zdravega življenjskega sloga. Obiskovalci so bili zadovoljni tudi s strokovno vodenim ogledom skozi model debelega črevesa.