Z znanjem do boljšega zdravja

Ob Rektorjevem dnevu podelili priznanja in nagrade Univerze v Mariboru

29. 01. 2020
Na Univerzi v Mariboru so na slovesnosti ob Rektorjevem dnevu podelili nagrade in priznanja tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Na slovesnosti, ki je potekala 27.01.2020, so podelili 59 nagrad in priznanj Univerze v Mariboru. Naziv častni doktor, za izjemne in vrhunske dosežke, zasluge za razvoj in delovanje Univerze v Mariboru ter večanje njenega ugleda, je prejel assoc. prof. Ponnuthurai N. Suganthan, PhD, iz School of Electrical and Electronic Engineering (Nanyang Technological University), Singapur, na predlog Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Na slovesnosti so ob nazivu častni doktor Univerze v Mariboru, podelili tudi nagrade in priznanja Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, nagradi Univerze v Mariboru za sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja, nagrade Univerze v Mariboru za strokovno delo ter svečane listine Univerze v Mariboru, ki se v znak zahvale za sodelovanje, podeljujejo organizacijam, skupnostim in društvom.

Študentom so bile, kot spodbuda za doseganje čim višje kakovosti študija, ustvarjalnega vključevanja v znanstvenoraziskovalno in umetniško delo, podeljene Rektorjeve nagrade ter Perlachove nagrade in priznanja.

Na podelitvi je bila Svečana listina podeljena Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje za izvrstno sodelovanje s Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.

Svečano listino je v imenu Nacionalnega inštituta za javno zdravje prevzela dr. Olivera Stanojević Jerković, dr. med. spec., predstojnica OE Maribor.