Z znanjem do boljšega zdravja

Navodila za organizatorje javnih prireditev do 500 oseb za pridobitev pozitivnega mnenja NIJZ

04. 08. 2020
V nadaljevanju podajamo podrobnejša navodila za pridobitev pozitivnega mnenja za izvedbo javnih prireditev do 500 oseb.

Organizatorji naj pred oddajo vloge preberejo objavo Ministrstva za notranje zadeve glede odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja na naslednji povezavi, kjer je navedeno, za katere javne prireditve organizatorji potrebujejo pozitivno mnenje NIJZ.

POMEMBNO!
NIJZ ne izdaja mnenj / soglasij za privatne dogodke, kot so poroke, pogrebi, osebna slavja... zato prosimo, da vlog za tovrstne dogodke ne vlagate.
​ Za pogoje za izvedbo teh dogodkov se obrnite na Ministrstvo za notranje zadeve. Dodatne informacije najdete na naslednji povezavi.


Na podlagi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 92/2020 z dne 29. 6. 2020) mora organizator javne prireditve prijavi oziroma vlogi za izdajo dovoljenja priložiti tudi pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V vlogi mora organizator prireditve opredeliti način zagotavljanja spoštovanja Higienskih priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za prireditve in dogodke, ki jih je pripravil NIJZ. Priporočila so dostopna na naslednji povezavi.


PLAČILO

Pred pregledom vloge za izdajo mnenja je potrebno plačilo v višini 30 eur.

Plačilo se izvede na TRR:   SI56 011006000043188

Sklic: davčna številka  - 1069 (torej vpišite svojo davčno številko, kot npr. 000000000-1069)

Namen: plačilo mnenja po odloku COVID

Dokazilo o izvedenem plačilu se v pdf obliki priloži v vlogo.

 

Ob ponovni vložitvi vloge za dogodek, za katerega ste predhodno pridobili negativno mnenje, ponovno plačilo ni potrebno.


Elektronska vloga za pridobitev mnenja o načrtovanem zbiranju je dostopna na naslednji povezavi: https://anketa.nijz.si/vloga-mnenje.

V kolikor vloge v elektronski obliki ne morete oddati, jo v Word obliki skupaj z dokazilom o izvedenem plačilu lahko oddate preko elektronske pošte na naslov: info@nijz.si. Vloga v Word obliki je dostopna na naslednji povezavi.

 

Na NIJZ prejemamo veliko število vlog za pridobitev pozitivnega mnenja. Odgovorili vam bomo v roku osmih delovnih dni. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.