Moj življenjski slog

Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti 2016 "Skupaj zmoremo več"

26. 10. 2016
November je mesec preprečevanja zasvojenosti – mesec, ki je namenjen povečanju ozaveščenosti javnosti na področju zasvojenosti, spodbujanju dialoga in odpiranju ter reševanju perečih vsebin na tem področju.

Zasvojenost in z njo povezane posledice predstavljajo resen problem sodobne družbe, ki ima mnoge razsežnosti. Ni vezan le na zlorabo dovoljenih in nedovoljenih drog, pač pa tudi na druge oblike zasvojenosti, kot so igre na srečo, motnje hranjenja, zasvojenost z računalniki, z odnosi, delom ipd.

Na letošnji konferenci z naslovom »Skupaj zmoremo več«, ki je potekala v Portorožu, so bile predstavljene ugotovitve najnovejših raziskav v Sloveniji na področju različnih zasvojenosti, vključno z računalniškimi igrami, preventivne dejavnosti v praksi (predstavil jih je  Gregor Burkhart iz Evropskega centra za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA), potekalo pa je tudi delo v skupinah, v katerih smo skušali razmišljati o tem, kako lahko v okolju, v katerem živimo, skupaj dosežemo še večji napredek na področju preprečevanja odvisnosti in izboljšamo sodelovanje med programi v skupnosti.

Predstavitve s konference