Z znanjem do boljšega zdravja

Mineva dve leti delovanja psihološke svetovalnice Centra za psihološko svetovanje Posvet v Mariboru

07. 01. 2020
Svetovalnica Centra za psihološko svetovanje Posvet, ki deluje v okviru Slovenskega združenja za preprečevanje samomora, je pred dvema letoma (decembra 2017) svoja vrata odprla tudi v Mariboru.

Vodja psiholoških svetovalnic Posvet – Tu smo zate Mojca Vatovec je opisala delovanje svetovalnice v Mariboru: »V Mariboru število svetovanj postopno raste, trenutno jih naredimo okrog 20 mesečno, je pa tu še veliko potreb po psihološki pomoči.« 

Svetovanja se izvajajo še v drugih dvanajstih krajih po Sloveniji (v Ljubljani, Kranju, Postojni, Slovenj Gradcu, Novi Gorici, Murski Soboti, Sevnici, Kopru, Idriji, Celju, Laškem, Zagorju ob Savi).

Program svetovalnice ponuja individualno ali skupinsko obravnavo posameznikom, parom in družinam, ki doživljajo čustvene stiske, ki jih sami ne obvladujejo več in potrebujejo strokovno pomoč. Namenjen je podpori pri razreševanju akutne stiske, razbremenitvi posameznika in njegovih bližnjih ter usmerjanju klienta k iskanju ustreznih načinov reševanja problema, ki je povzročil trenutno stisko. V psihološki svetovalnici je torej smiselno poiskati strokovno pomoč, ko so v stiski zaradi:

  • študija, službe ali upokojitve;
  • težav v partnerskem odnosu;
  • odnosov v družini;
  • težavah z vzgojo;
  • občutka izgorelosti, osamljenosti, brezvoljnosti;
  • razmišljanja, da življenje nima več smisla;
  • izgube bližnje osebe;
  • pomembnih življenjskih odločitev.

Pri iskanju rešitev jim je v pomoč podpora usposobljenih strokovnjakov, ki pri svojem delu uporabljajo specifične svetovalne metode.  

V Mariboru brezplačna svetovanja potekajo v torek in četrtek (razen prvi četrtek v mesecu) od 17h do 21h na Ljubljanski ulici 4, v 2. nadstropju, v prostorih NIJZ – OE Maribor (sejna soba). Namenjena so starejšim od 18 let. Za prvi obisk se naročite na telefonsko številko 031/ 704-707 v času uradnih ur, ki so vsak ponedeljek, torek in petek od 8h do 20h, vsako sredo in četrtek pa od 8h do 12h in od 16h do 20h, ali po e-pošti info@posvet.org.

Več o svetovalnici si lahko preberete na spletni strani Centra za psihološko svetovanje Posvet, na naslednji povezavi.